Сред симптомите на сегашния вариант на COVID-19 по-често има възпаление на

...
Сред симптомите на сегашния вариант на COVID-19 по-често има възпаление на
Коментари Харесай

Проф. Христова: Заразените със сегашния подвариант на Омикрон често имат възпаление на очите

Сред признаците на настоящия вариант на COVID-19 по-често има инфектиране на очите. Данните не са задоволително, с цел да се сравнят с предходните разновидности. Всяко едно заболяване протича друго тежко според от имунитета на пациента. От вид Делта към вид Омикрон се мина с към 30 разновидности. Настоящият все още е подвариант на Омикрон, само че данните за него са доста малко. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова по .

Само за месец случаите на инфектирани с COVID-19 у нас са се нараснали седем пъти. Нараства и броят на признатите в болница. А доста страни се готвят за нова, есенна вълна. Междувременно у нас дойдоха 80 хиляди дози от приспособената ваксина на Pfizer.

По думите на доктор Красимир Манасиев, общопрактикуващ доктор от Монтана, в този момент фокусът е ориентиран към противогрипните ваксини. Според него към момента са единични случаите на хора със симптоми за COVID-19 - обща изнемощялост, изострено дишане, болки в мускулите.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР